www.what2do.co.il

איך גובים חוב מזונות באמצעות הוצאה לפועל?

דרגו את המאמר
  התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

איך גובים חוב מזונות באמצעות הוצאה לפועל?

זוכה שניתן לטובתה פסק דין למזונות ונתקלת בסירוב לתשלום, יכולה לפנות לביצוע גביית החוב בלשכת הוצאה לפועל בחלוף המועד לביצוע התשלום לפי פסק הדין. בפני הזוכה עומדות שתי אפשרויות: במסלול הרגיל או במסלול מזונות.

 

במסגרת גביית החוב במסלול הרגיל, לשכת הוצאה לפועל תישלח לחייב אזהרה שאם לא ישלם את חובו עד 20 ימים, ניתן יהיה לנקוט כלפיו בהליכי גבייה שונים. אם החייב לא פרע את חובו בזמן הקצוב, ולא נקט בפעולה כלשהי, כמו טענת פרעתי או בקשה לעיכוב הליכים, ניתן יהיה להתחיל בביצוע פסק הדין על ידי נקיטת הליכי הוצאה לפועל כמו הגבלות ועיקולים.

 

הזוכה לא נדרשת לבצע כל פעולה לאחר פתיחת התיק

 

ייחודו של מסלול המזונות בא לידי ביטוי בכך שלאחר פתיחת התיק, הזוכה לא נדרשת לבצע שום פעולה, והרשם נוקט ביוזמתו בהליכי הגבייה הנדרשים. כמו כן, אין צורך בעורך דין במסלול המזונות, והחייב אינו יכול לקבל צו תשלומים או להיות מוכרז כמוגבל באמצעים, והחוב לא ישותף במסגרת איחוד תיקים

 

עבור פתיחת תיק נדרשת הזוכה לשלם אגרה, ולהגיש מסמכים רבים, כגון: בקשה לביצוע תיק מזונות, בקשה לחישוב נתוני קרנות, טבלת פירוט דמי מזונות, הוצאות חריגות, שאלון זוכה בפתיחת מזונות והתחייבות מצד הזוכה. בנוסף יש לצרף אישור מביטוח לאומי, אם הזוכה מקבלת מזונות מביטוח לאומי, על הזכאות לגביית הפרשים.

 

הטלת עיקולים על רכושו וכספו של החייב

 

אחרי שהוגשה הבקשה הזוכה אינה צריכה לנקוט בשום פעולה והרשם נוקט בהליכי גבייה, ללא צורך באישורה. אם בחלוף התקופה הקבועה באזהרה החייב לא פרע את חוב המזונות, ניתן לעקל לו את המשכורת, מיטלטלין, רכב וכספים השייכים לו.

 

כאשר סכום החוב מעל 50,000 שקלים, ניתן לעקל גם נכסים, כחודש ימים נוספים שבהם לא הוסדר החוב, קיימת אפשרות לעקל כספים שנמצאים בבנק, בקופות גמל, וגם קרנות פנסיה, השתלמות, חברות אשראי ועוד. בחלוף 45 ימים נוספים, ניתן להוציא צו לקבלת מידע על החייב המצוי אצל גופים שונים כמו בנקים, ביטוח לאומי ומינהל מקרקעי ישראל ולבצע עיקולים נוספים.

 

נקיטה בהגבלות נוספות לרבות צו מאסר

 

אם החייב לא שילם לאחר תקופה זו, ניתן לנקוט בתפיסת רכב, עיקול ברישום של מקרקעין, מימוש נכס שאינו משמש את החייב לדירת מגורים, ולהטיל עליו הגבלות נוספות כולל צו מאסר. במקרה שהחוב עדיין לא נגבה, ניתן יהיה לממש גם נכס המשמש לדירת מגורים. במסלול המזונות ניתן לעצור חייב גם ללא ביצוע חקירת יכולת, ולא חלה החובה לברר אם המעצר הוא הדרך היחידה לתשלום החוב.

 

למרות שרשם הוצאה לפועל מנהל ביוזמתו את התיק, נדרשת הזוכה למסור כל מידע רלוונטי שעשוי לסייע בגביית החוב, ולדווח אם קיבלה מהחייב תשלום שלא באמצעות הלשכה, כמו כן היא נדרשת לדווח אם לדעתה קיים חשש שהחייב מתכוון לצאת מהארץ או להבריח נכסים כדי לסכל את גביית חוב המזונות.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

בקשה לפסק דין הצהרתי על מיטלטלין, מהי?

סיטואציות כאלה מאפיינות חייבים הגרים עם הוריהם (והמיטלטלין ברשות החייב הינם בבעלות ההורים) או במקום בו החייב נשוי ולאשתו (שאיננה קשורה לתיק) זכאות על מחצית מהרכוש... 

מהם התנאים למתן פסק דין הצהרתי?

וכדי שהשופט יוכל לשקול את הנסיבות, הוא זכאי לדעת, לשם מה נתבקש ליתן את ההצהרה, שלא יתן אותה סתם באויר... 

עיזבון עם חובות בהליך הוצאה לפועל

האם לאחר מותו של החייב, זכאים יורשיו לעיזבונו או שמא עליהם לשלם את חובותיו? 

צו הבאה במסגרת הוצאה לפועל

צו הבאה במסגרת הוצאה לפועל

צו הבאה יוכל כאמור להיות מוצא כנגד החייב רק כאשר הנושה ביקש זאת מראש ההוצאה לפועל... 

שלילת רישיון על ידי לשכת ההוצאה לפועל - אימתי?

מהי הרפורמה בחוק ההוצאה לפועל? אימתי ניתן לשלול רישיון נהיגה של חייב על ידי ההוצאה לפועל? האם אפשר להתנגד לשלילת הרישיון? 

אגרות הוצאה לפועל

הודעת ההוצאה לפועל (אגרות, שכר והוצאות) התשס"ח - 2008 ... 

איתור חייבים וגביית חובות בהוצאה לפועל

איתור חייבים וגביית חובות בהוצאה לפועל

האם ניתן לאתר חייבים בהוצאה לפועל? מהם שירותי איתור חייבים והאם הם יעילים? כיצד עושים זאת נכון? 

פתיחת תיק - הוצאה לפועל

פתיחת תיק - הוצאה לפועל

איך מגישים בקשת ביצוע בהוצאה לפועל? איך לפתוח תיק? כיצד פותחים בהליכי הוצאה לפועל? 

איך לפתוח תיק בהוצאה לפועל?

איך לפתוח תיק בהוצאה לפועל? על מה חשוב להקפיד בעת פתיחת תיק בהוצאה לפועל? 

נקיטת הליכים בהוצאה לפועל

אילו הליכים אפשר לנקוט במסגרת הליכי הוצאה לפועל? מהי נקיטת הליכים בהוצאה לפועל כנגד החייב? 



תגיות: בדיקת קישורים של חוב,
המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.