ביצוע פסק דין לפינוי מושכר בהוצאה לפועל
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
כאשר שוכרים או פולשים עושים שימוש שלא כדין בנכס וללא תשלום או אישור, רשאי בעל הנכס להגיש לבית המשפט תביעה לפינוי מושכר, בתנאי שלא חל על הדיירים חוק הגנת הדייר. זוכה שניתן לטובתו פסק דין לפינוי מושכר יכול להגיש בקשה לביצוע פסק הדין בלשכת הוצאה לפועל ולפתוח תיק נגד החייב. לאחר 34 ימים ממועד מתן פסק הדין, ההוצאה לפועל נותנת הוראת ביצוע לפינוי הנכס.
בתיקון 35 לחוק ההוצאה לפועל נקבע הליך פינוי מזורז, שנועד להבטיח כי אדם המשכיר נכס בשכירות שחוק הגנת הדייר אינו חל עליו, יוכל לפנות דייר שהפר את תנאי השכירות בתוך זמן סביר.
את הבקשה לביצוע פסק דין יש להגיש באמצעות טופס בקשת זוכה לנקיטת הליכי ביצוע 2, בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל. הזוכה נדרש למלא בטופס את תמצית פסק הדין ואת ההוצאות שנפסקו בפסק הדין, ולצרף העתק מאושר של פסק הדין, העתק מהודעת הפינוי שבוצעה, ולציין את פרטי החייב הרלוונטיים.
מסירה אישית של האזהרה לחייב
בתיק לביצוע פסק דין לפינוי מושכר, מונפקת אזהרה בהדפסה מקומית לבעל הנכס כדי שיבצע מסירה אישית של האזהרה, הכוללת הודעה בדבר פינוי הנכס. עם פתיחת התיק בהוצאה לפועל ימסור הזוכה לחייב הודעת אזהרה, בצירוף הודעת פינוי המפרטת את תאריך הפינוי, שיכול להתבצע לאחר 35 ימים מקבלת האזהרה לידיו.
באזהרה מוזהר החייב כי עליו לפנות את הנכס בתוך 20 ימים ממועד המצאת האזהרה ואם לא יעשה כן, ניתן יהיה להיכנס למקרקעין ולפנותו באחד מ- 14 הימים שלאחר תום תקופת האזהרה. כאשר הדלת נעולה ולא ניתן למסור את האזהרה לחייב, ניתן להדביק לאחר שלושה ביקורים במועדים שונים את האזהרה על הדלת ולערוך דו"ח על הפעולה.
כך שלמעשה, ניתן לבצע הליך פינוי נגד שוכר סרבן בתוך 34 ימים ממועד מסירת האזהרה. ישנה אפשרות להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל לקיצור תקופת האזהרה, אולם כאשר מדובר בדירת מגורים שבה מתגורר החייב, לא ניתן לקבוע תקופת אזהרה שהיא קצרה מעשרה ימים.
לאחר המצאת האזהרה, הזוכה נדרש להגיש לרשם בקשה לפינוי באחד מ- 14 הימים שלאחר תום תקופת האזהרה. הרשם בוחן אם האזהרה הומצאה כחוק, ומחליט אם לאשר את הפינוי שיתרחש בתום ימי האזהרה, בהנחה שהחייב לא יפנה את הנכס מרצון במהלך תקופה זו.
תגובת החייב לפינוי מושכר
החייב רשאי במהלך התקופה שנקבעה באזהרה לפנות את המושכר. במקרה שהחייב פינה את המושכר לאחר מתן פסק הדין ולפני שהוגשה הבקשה לביצוע פסק הדין, הוא רשאי להגיש טענת פרעתי, ואף רשאי להגיש לרשם בקשה לעיכוב הליכים, או לבקש מבית המשפט עיכוב ביצוע של פסק הדין אם בכוונתו לערער על פסק הדין.
במקרה שחלף הזמן הקצוב, והדייר הסרבן עדיין לא פינה את המושכר, הזוכה יכול לפעול להוצאתו הפיזית מהמושכר. לשם ביצוע הפינוי הזוכה יכול ליצור קשר עם מוציא לפועל מטעם ההוצאה לפועל המתמחה בפינוי דירות והוצאת המיטלטלין מהנכס. במקרים מסוימים יש לבקש ליווי ואבטחה מהמשטרה להליך פינוי המושכר. רצוי לפנות למשטרה מיד לאחר קבלת החלטת הרשם לפינוי, מכיוון שלתיאום מועד לפינוי נדרש זמן הערכות של לפחות 20 ימים, ותיאום מאוחר מול המשטרה יכול לעכב את ההליכים.