צירוף תיקים חדשים לצו איחוד, באילו מקרים?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
סעיף 74יב לחוק הוצאה לפועל קובע כי אם נפתח תיק הוצאה לפועל חדש לאחר שהחייב הגיש בקשת איחוד תיקים. התיק יצורף לבקשה, לאחר שניתנה הזדמנות לכל הצדדים לטעון את טענותיהם. אם הוגש התיק לאחר שניתן צו איחוד, רשם ההוצאה לפועל יחליט אם לצרף את התיק החדש לצו האיחוד או להימנע מכך.
חייב שנפתחו נגדו מספר תיקים בהוצאה לפועל, רשאי להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל לאחד את כל התיקים לתיק אחד, פרט לתיק בגין חוב מזונות, תיק פסק דין שאינו כספי, כגון: צו עשה, מימוש משכון, משכנתא ועוד, ותיק שטרות, שהוגשה בו התנגדות לביצוע שטר, שעדיין לא הוכרעה על ידי בית המשפט.
מסלול איחוד תיקים בהוצאה לפועל מיועד לחייב שלא צבר חובות גבוהים במיוחד, או שיש לו אפשרות כלכלית לעמוד בתשלום חודשי של 3% מסך כל החובות. במסגרת תיק איחוד על החייב לשאת בסכום חודשי קבוע באופן מסודר, מבלי שיצטברו ריביות, במקום לשלם עבור כל תיק בנפרד.
מטרת המסלול היא לאחד את כל התיקים הפתוחים ולהסדיר בצורה שקולה ומאורגנת את כל החובות לאורך זמן, ובמקביל לבטל את העיקולים, צו עיכוב יציאה מהארץ והגבלות שונות שהוטלו על החייב כדי להפעיל עליו לחץ ולזרז את פירעון החוב.
הוספת תיק חדש לאחר שניתן צו איחוד
כדי להוסיף תיק חדש שנפתח לאחר שהוגשה בקשה לאיחוד תיקים, יש לקבל אישור מיוחד מרשם ההוצאה לפועל. החייב נדרש לדווח מיד לאחר שהדבר נודע לו, על תיק נוסף שנפתח כנגדו בכתב, לרשם שבלשכתו הוגשה הבקשה לאיחוד תיקים. הרשם יצרף את התיק החדש לצו האיחוד, רק לאחר שייתן הזדמנות לחייב ולזוכים האחרים לטעון את טענותיהם.
סעיף 74יג לחוק הוצאה לפועל קובע כי לאחר שניתן צו איחוד, רשאי רשם ההוצאה לפועל, אם נוכח כי הדבר דרוש כדי למנוע סיכול הצו או הפרעה לביצועו, לשנות את ההוראות והתנאים הכלולים בצו ולהוסיף עליהם, על פי שיקול דעתו, ובסמכותו להורות על נקיטה של כל הליך לפי החוק אם החייב לא שילם במועד תשלום שהוטל עליו בצו האיחוד.
על פי הוראות סעיף זה, במקרה שהרשם ישתכנע כי בשל צירוף התיק הנוסף, החייב לא יוכל לפרוע את כל חובותיו בפרקי הזמן הקבועים בחוק, הוא לא יאפשר לצרף את התיק החדש לתיקים שאוחדו. אולם אם ישתכנע כי יתר הזוכים לא ייפגעו כתוצאה מכך, הוא יאפשר לצרף את התיק לצו איחוד.
כמו כן, לאחר שניתן צו איחוד בסמכות הרשם לשנות את ההוראות והתנאים הכלולים בו או להוסיף עליהם אם הוא סבור כי הדבר דרוש כדי להבטיח את קיום הצו. הרשם אף ראשי לנקוט באמצעים שונים המפורטים בחוק, כולל עיקול נכסים והוצאת צו מאסר, אם החייב לא עמד בהתחייבותו ולא שילם במועד תשלום שהוטל עליו בצו איחוד תיקים.