עיקול רכוש של גרושתו של חייב לאחר שלא אושר הסכם גירושין
דרגו את המאמר |
|

עיקול שטח מאישה כאשר הסכם גירושין המעביר לה את הזכויות לא אושר בבית המשפט
האם זכותה של אישה בנכס, אשר הוסדרה במסגרת הסכם גירושין שלא הובא לאישורו של בית המשפט, חזקה מזכותו של נושה של הבעל במסגרת הליך עיקול בהוצאה לפועל? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט בשל תביעה שהגישה האישה למתן סעד הצהרתי כי הזכויות המגרש שייכות לה באופן בלעדי.
האישה ובעלה התגרשו לפני מספר שנים ובמהלך הליך הגירושין הנ"ל נערך בין השניים הסכם גירושין. הסכם זה קבע כי הבעל יעביר לאישה את מלוא זכויותיו בדירת המגורים המשותפת.
האישה נשארה לגור בדירה ואילו הבעל עזב את הארץ ופנה לעסקים עצמאיים. הסכם הגירושין לא אושר בבית המשפט, וזאת בניגוד להוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג. במרוצת השנים, נקלע הבעל לקשיים כלכליים ונפתחו כנגדו תיקים בלשכת ההוצאה לפועל. אחד הנושים החל לפעול לעיקול נכסי החייב וביניהם הדירה המדוברת.
- כונס נכסים ימכור נכס של חייב כתפוס על ידי דיירת מוגנת
- אי פינוי אישה מדירה למרות שעבוד הנכס לבנק במסגרת הלוואה
- ביטול ערבות בגין חוסר תום לב מצד הבנק ואי הודעה על קשיים בגבייה
האישה טענה כי הסכם הגירושין נערך בתום לב ועל כן מלוא הזכויות בנכס שייכות לה. הנושה טען, לעומת זאת, כי הסכם הגירושין הינו חסר תוקף וזאת משום שלא הובא הוא בפני ערכאה משפטית על פי החוק.
בית המשפט קבע כי יש לדחות את התביעה ולקבל את טענות הנתבע. בפסק הדין נקבע כי הסכם גירושין הינו הסכם טעון אישור בית המשפט. בהעדר אישור, הסכם הגירושין אינו יכול להביא לכך שהאישה תוכר כבעלי הדירה. האישה הציגה בפני בית המשפט ייפוי כוח אשר ניתן לה על ידי בעלה לצורך ביצוע פעולות בנכס. עם זאת, ייפוי כוח זה ניתן לאישה לאחר הטלת העיקול ועל כן גוברת זכותו של השותף הקודם בזמן על זכותה של התובעת.