צו עיקול משכורת לא בוצע על ידי חברה פרטית - תשלם כספים לזוכה
דרגו את המאמר |
|

הוצאה לפועל – חברה לא עיקלה משכורת עובד ותשלם 93,000 שקלים
זוכה במזונות תהיה זכאית לקבל פיצויים בסך 93,000 שקלים מחברה פרטית אשר לא עיקלה את משכורתו של אחד מעובדיה במשך כשנה, וזאת למרות צו עיקול שהוצא כנגד החייב בגין אי תשלום מזונות. מדובר בתביעה אשר הוגשה על ידי האישה, לאחר שזו פתחה תיק בלשכת ההוצאה לפועל נגד בעלה לשעבר.
האישה ובעלה חתמו על הסכם גירושין, במסגרתו חויב האב בתשלום מזונות בסך 2,500 שקלים בחודש. החייב לא שילם את המזונות כמתחייב והאישה פנתה להליכי הוצאה לפועל. בעקבות פתיחת התיק בהוצאה לפועל, הוטל עיקול על משכורתו של הבעל לשעבר. צו העיקול נמסר לבעל מניות בחברה אשר לא פעל בהתאם לצו והמשיך לשלם את המשכורת לחייב במשך כשנה שלמה.
קראו עוד בתחום:
- הטלת עיקול על כספי ערובה כנגד הקפדה על תנאי מעצר בית
- לווה נוסף אשר הצטרף להלוואת משכנתא, האם מדובר בהגנות כשל ערב?
-
תביעה נגד ערב בהוצאה לפועל - התיישנות החל ממתן אישור מיצוי הליכים
בעל המניות הודה כי המשיך לשלם את המשכורת חרף צו העיקול, וזאת משום שהחייב התחייב להסדיר את עניין המזונות מול גרושתו. רשמת ההוצאה לפועל בחנה את הראיות וקבעה כי החברה תעביר לידיה של האישה סכום של כ-93,000 שקלים.
החברה טוענת שהיא אינה אחראית
החברה הגישה ערעור על החלטת הרשמת. לטענתה, בעל המניות לא מסר את המידע הרלבנטי בנוגע לתוכן צו העיקול לגורמים בחברה. כמו כן, נטענו טענות שונות בדבר מצבו הבריאותי של בעל המניות. החברה הוסיפה כי האישה לא פעלה בתום לב ובחריצות על מנת להביא למילוי הצו, ולא טרחה להביא לידיעת הגורמים הרלבנטיים בדבר צו העיקול.
בית המשפט קבע כי יש לדחות את הערעור ולהעניק תוקף להחלטתה של הרשמת. בפסק הדין נכתב כי צד שלישי אשר מקבל צו עיקול בנוגע לנכסיו של חייב, מחויב להעביר את הנכסים של החייב אשר כפופים לו להוצאה לפועל. במקרים בהם הצד השלישי איננו פועל כאמור, וללא הצדקה סבירה, רשאי ראש ההוצאה לפועל להורות כי הוא יישא בחוב הפסוק (כל אימת שהחוב לא שולם על ידי החייב).
במקרה דנן, בית המשפט סבר כי החברה לא הוכיחה הצדקה סבירות לכך שפעלה שלא לפי צו העיקול. השופט דחה את הטענות של החברה בדבר מצבו הבריאותי של בעל המניות. בפסק הדין נכתב כי החברה בחרה שהכתובת להמצאת דברי דואר תהיה כתובתו של בעל המניות. "אי לכך, אין היא יכולה כעת לגלגל את האחריות בדבר החלטה זו לפתחם של אחרים", נכתב בפסק הדין.
לסיכום, משלא נמצא כל פגם בהתנהלותה של האישה, ונקבע כי כאשר ביקשה היא את המצאת צו העיקול היא יצאה ידי חובתה, נפסק כי החברה אינה זכאית לפטור מלא או חלקי.