העברת דירה במתנה לבן לאחר פתיחי הליכי הוצאה לפועל?
דרגו את המאמר |
|

ביטול העברת דירה בין הורים לבנם, בגין חוב של הבעל
בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל העברת דירה במתנה בין בני זוג לבנם, בעקבות בקשה שהוגשה בעניין על ידי נושה של הגבר. הדירה נשוא התובענה נרכשה ע"י בני הזוג ובשל העדר פרצלציה, לא נרשם הנכס על שמם בלשכת רישום המקרקעין. בעקבות חובותיו של הגבר כלפי המבקש, מונה עורך דינו של הנושה ככונס נכסים על זכויות החייב בדירה.
קראו עוד בתחום:
- עיקול מיטלטלין המשמשים לפרנסה, האמנם?
-
האם ניתן לעקל ערבות לחזרת ילדים, במסגרת הוצאה לפועל של חוב מזונות - פינוי אישה מדירה בגין חובות הבעל
- בוררות לאחר מתן פסק דין לצורך ביטול חוב, האמנם?
כונס הנכסים לא ביצע עסקת מכר בקשר לדירה הנדונה בשלב כלשהו, אך לפי הנטען בתובענה, הוא "ניסה למכור חלקו של החייב אולם אף מציע לא היה מוכן לרכוש מחצית דירה". כמו כן, בכתב התביעה נטען כי לא ניתן למכור את הנכס כל אימת שהחייב ואשתו ממשיכים לגור בו.
האם ניסיון להברחת הנכס?
העילה להגשת התביעה היה ניסיונם של ההורים להעביר את הדירה לבנם, במסגרת עסקת מתנה. לטענת המבקש, המהלך של הענקת הדירה במתנה לבן נועד להברחת נכס שלא כדין. לדבריו, מדובר במגמה לסכל את תשלום חובו של הגבר, ועל כן יש לבטל את המתנה של הדירה ולהצהיר כי החייב ואשתו נשארו בעלי הזכויות היחידים בה.
בית המשפט ציין כי המשיבים היו ערים לבעייתיות שבהענקת מתנה בדמות דירה, זאת במקביל למינוי כונס נכסים לנכס על ידי ראש ההוצאה לפועל. בעייתיות כזו הייתה אף קיימת מעצם מעמדו של כונס הנכסים, אשר הפך להיות הגורם המוסמך בקשר לנכס שבעניינו התמנה לתפקיד, ומעצם האיסור החל על החייב להפריע לכונס הנכסים במילוי תפקידו.
אין תוקף למתנה
השופטים קבעו כי לאחר שקילת המכלול התוצאה האופרטיבית היא שאין תוקף למתנה ככל שהיא מתייחסת למחצית הדירה של החייב, ויש להורות על בטלותה. כמו כן, לגבי המחצית השנייה הנמצאת בבעלות אשתו של החייב, ממילא אין למבקש כל "זכויות" באותה מחצית, ואין צורך להוסיף מעבר לכך.