כונס נכסים ימכור נכס של חייב כתפוס על ידי דיירת מוגנת
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |

זכויות דייר מוגן בדירה של חייב אשר נמכרת על ידי כונס
במסגרת פסק דין אשר ניתן כנגד החייב, בעלה של המבקשת, חויב האחרון לשלם סכום של כ-1.2 שקלים לשלושה נושים שונים. מדובר בחוב אשר מקורו בכספים לבניית דירות שלא נבנו. כנגד החייב נפתח תיק בהוצאה לפועל ובמסגרת תיק זה מונה כונס לנכסיו של החייב. הכונס ביקש, במהלך הטיפול בתיק, להביא למכירת ביתו הפרטי של החייב. בעקבות בקשה זו, הגישה אשתו של החייב התנגדות למכירת הבית וזאת משום שהזכויות בנכס שייכות באופן שווה לחייב ולה.
קראו עוד בתחום:
- ביטול ערבות בגין חוסר תום לב מצד הבנק ואי הודעה על קשיים בגבייה
- העובדים בלחם ארז מעוניינים לתמוך בבקשת צו הקפאת הליכים
- פיצויי בעקבות מסירת הודעת עיקול רכב לא בזמן סביר
המבקשת הוסיפה כי גם במידה והבית ימכר בסופו של היום, קיימות לה זכויות להמשיך ולגור בו וזאת משום שהיא דיירת מוגנת בבית. בית המשפט השלום קבע כי יש למכור את הבית בתור תפוס על ידי דייר מוגן. ערעור אשר הוגש בעניין זה לבית המשפט המחוזי הביא להפיכת ההחלטה והוראה על פירוק השיתוף בנכס תוך מכירתו כפנוי. המבקשת הגישה ערעור על כך לבית המשפט העליון ולשמחתה ערעורה התקבל.
הנכס יימכר כתפוס
השופטים היו חלוקים בפסק הדין בדעותיהם. השופטת ארבל והשופט מלצר קבעו כי במקרה של פירוק שיתוף על ידי כונס נכסים לצורך פירעון חוב, אין לפרק השיתוף על בסיס סעיף 40א' לחוק המקרקעין, המאיין את תחולתו של סעיף 33 לחוק הגנת הדייר. השופטים הגיעו למסקנה זו בכך שמדובר בחוסר הרמוניה שמקורה משלילת תחולת חוק הגנת הדייר. לאמור, צמצום נוסף של חוק הגנת הדייר, מעבר למה שקבע המחוקק, איננו מסמכותיו של בית המשפט.
לסיכום, בית המשפט הורה על מכירת הנכס על ידי כונס הנכסים כנכס תפוס. תמורת המכירה תועבר לנושים בניכוי זכויותיה של המבקשת.