לא רק לטייקונים, מתברר שהבנקים עושים תספורות גם לאזרחים
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |
הסדר חוב הוא הסכם שנערך בין זוכה לחייב לצורך פירעון חובות, המבוסס על משא ומתן שנערך בין הבנק ללקוח ומאופיין בהפחתת שיעור החוב. היתרון של הסכם מסוג זה הוא הארכת תנאי התשלום והפחתה משמעותית של החוב.
במסגרת ההסכם החייב נהנה מהנחה בשיעור החוב ופריסה לתשלומים נוחים, ללא נקיטה בהליכים ובסנקציות שונות של גבייה, כמו הטלת צו עיכוב יציאה מהארץ, צווי עיקול וכדומה. גם הבנק מרוויח מהסדר חוב, בכך שניתנת לו אפשרות לקבל לפחות חלק מכספו, גם אם בדרך של תשלומים, מבלי לרדוף אחרי החייב ולנהל נגדו הליכי גבייה ממושכים.
במקרה זה, החייב הוא לקוח בעל חשבון ללא הגבלה בבנק דיסקונט. בעקבות יתרת חוב בסך של 2,228,490 שקלים, הגיש הבנק תביעה בבית משפט השלום בתל אביב, ולאחר שהתקבל פסק דין, נקט הבנק נגד החייב בהליכי גבייה במסגרת הוצאה לפועל.
לא ייאמן: הבנק הסכים לוותר על למעלה משני מיליון שקלים
החייב המיוצג על ידי עו"ד פרי מרקו, הכיר והודה בחוב של למעלה משני מיליון שקלים בהתאם לתדפיס תיק הוצאה לפועל. החייב טען כי הוא מצוי בקשיים כלכליים, והביע רצון להגיע להסכם עם הבנק ולהסדיר את החוב.
לפנים משורת הדין, בחודש מרץ 2016, הסכים הבנק לוותר על יתרת החוב, בתנאי שהחייב יישלם סך של 103,000 שקלים, בשלושה תשלומים עד לחודש מאי 2016. שני תשלומים בסך של 35,000 שקלים, ישולמו בחודשים מרץ ואפריל, והתשלום השלישי בסך של 38,700 שקלים ישולם בסוף חודש מאי.
אז מי ישלם? אלו תנאי ההסכם:
במקרה שהחייב לא יעמוד בתנאי החוזה, הוא יידרש לשאת בצו תשלומים ולשלם לבנק דיסקונט החל מחודש מרץ 2016, סך של 3,000 שקלים בחודש, עד לסילוק יתרת החוב. עם פירעון מלוא התשלומים על פי המועד שנקבע בהסכם, תוגש בקשה ללשכת הוצאה לפועל לסגירת התיק, ובמקביל הזוכה יעכב את הליכי הגבייה הננקטים לפירעון עד לסילוק החוב.
איחור של עד חמישה ימים בתשלום, לא ייחשב כהפרת החוזה, אך אם אחד התשלומים לא ייפרע במועד הנתון, הבנק ימשיך בהליכים המשפטיים ובהליכי הוצאה לפועל ללא התראה נוספת. כמו כן, אם החייב לא יעמוד בתשלומים, ההפחתה לא תיוותר על כנה, והחייב יידרש לשלם את סכום החוב המלא, כפי שנקבע בפסק דין.
החייב הצהיר כי ידוע לו שהבטוחות והערבויות שבהם מחזיק הבנק או שעומדים לזכותו, ימשיכו להיות תקפים עד לפירעון מלוא החוב. בנוסף הצהיר כי לאחר חתימת החוזה, לא תהיה לו כל טענה כלפי הבנק ובכל הנוגע לניהול חשבון הבנק, והוא מוותר על כל תביעת התיישנות בהקשר לחוב. סמכות השיפוט הבלעדית היא בבית משפט המתאים בתל אביב, וכל שינוי בהסכם יעשה בהסכמת הצדדים ובחתימתם או בחתימת מיופה כוחם.