הגשת תצהיר בהוצאה לפועל
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
תצהיר הוא מסמך כתוב הנועד לצורך עדות בכתב של המוסר, והוא שקול לעדות בעל פה אשר נמסרת בבית המשפט. שימוש בתצהיר נעשה בכל ענפי המשפט בישראל וגם בהוצאה לפועל. תצהיר עדות ראשית שקרית חתומה דינה כדין עדות שקר.
במקרים רבים תצהירים משמשים חייבים בהוצאה לפועל, כדי לתמוך בבקשות המצריכות הצהרה לגבי התקיימותם של תנאים ומצבים עובדתיים מסוימים כמו בבקשת התנגדות להליכי הוצאה לפועל ובהתנגדות לביצוע פעולות בפתיחת תיק הוצאה לפועל.
התצהיר מכיל מידע עובדתי הידוע באופן אישי למוסרו. כדי שהמסמך יקבל תוקף המצהיר נדרש לחתום עליו לאחר שהוזהר כי עליו למסור רק מידע אמין הידוע לו כנכון, והוא יודע כי חתימה על תצהיר שקרי אסורה, ואם יחתום על תצהיר שקרי הוא צפוי לסנקציה עונשית.
תצהיר בהוצאה לפועל מוגש לצד בקשה להתנגדות לביצוע שטר לאימות העובדות ולפירוט העובדות והנימוקים. תצהיר מוגש לצד בקשה להארכת מועד התנגדות לביצוע שטר לצורך אימות העובדות להתנגדות ולסיבות לאיחור ההגשה. תצהיר מוגש גם לצד בקשה לטענת פרעתי ולצד בקשה להארכת מועד התנגדות לביצוע תובענה, בעת הגשת בקשה לעיכוב הליכים ובבקשה לעיכוב פינוי.
בתצהיר שמוגש לרשם הוצאה לפועל יש לרשום את שמו המלא של החייב, את עיסוקו ואת כתובתו. ניתן לנסח את התצהיר בגוף ראשון או בגוף שלישי נסתר ורצוי לחלק את המסמך לסעיפים שונים. האחריות לתוכן הדברים האמורים בתצהיר מוטלת על המצהיר. התצהיר נחתם על ידי המצהיר, וחייב שאינו ידוע קרוא וכתוב יכול להטביע סימן אחר על התצהיר במקום חתימה. אם לא ניתן לקרוא את התצהיר או קשה לקרוא אותו, ניתן לבקש שהמצהיר שיכתוב אותו בשנית.
אזהרה על העונשים הצפויים בדין אי מסירת אמת
אדם המוסמך לכך חייב לפגוש את המצהיר, ולאשר בשולי המסמך שהוא זיהה את החותם והזהיר אותו בדבר חובתו להצהיר דברי האמת, וכי יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק אם הצהרתו אינה אמת. האזהרה על התצהיר נמסרת על ידי "משביע" שהוא מוסמך להזהיר ולהחתים על תצהיר.
שופט בבית משפט, דיין בבית דין דתי, היועץ המשפטי לממשלה, עורך דין, ראש רשות מקומית, וכל אדם שקיבל הסמכה מפורשת משר הפנים לחתום על תצהיר, מוסמכים להזהיר את המצהיר וחייבים לחתום בעצמם על כך שהזהירו את המצהיר על גבי התצהיר עצמו. יש לאמת את החתימה על התצהיר באמצעות תעודה מזהה ואם מדובר בהיכרות אישית ישנה אפשרות לאמת את חתימת המצהיר גם ללא תעודה.
תצהיר שנערכו בו שינויים לאחר שנחתם אינו בתוקף, וכל תיקון או שינוי שנעשה לפני החתימה עליו מחייבים את חתימת שם או ראשי תיבות של שם המצהיר ליד התיקון או השינוי. המצהיר צריך לחתום על התצהיר בנוכחות המשביע ובסוף המסמך צריך להופיע סעיף המכיל את האזהרה שהוזהר המצהיר על ידי המשביע. לאחר הגשת התצהיר, רשאי בית המשפט לזמן את החייב לחקירה בעל פה בעניין המידע שנמסר. אם החייב לא התייצב לחקירה, רשאי בית המשפט לפסול את תצהירו מלשמש כראיה.